Blogger jeg følger

lørdag 18. desember 2010

Raclette

Dette er egentlig et ganske vidt begrep, originalt er vel raclette ost smeltet over peisbålet, (eller noe i den duren) men "vår" versjon av raclette er jo selve bordgrillen/stekeplata - eller hva man nå skal kalle det.

En av mine venninner har da en slik apparatur, og en sjelden gang inniblant, har vi raclette-kvelder, og det er den mest ultimate snaddermaten jeg får i meg!

Jeg har registrert at det finnes sånn ca 13000 forskjellige "oppskrifter" på raclette, men her kommer vår versjon av denne snacksen. Vanskelig med mengdeangivelse - nok en gang, for det kommer jo selvfølgelig an på antall personer som deltar....

Man trenger:

Minibaguetter
Mye ost i tykke skiver
Champignon
Paprika
Agurk
Mais
Løk
Purre
Og andre grønnsaker som måtte falle i smak... Grønnsakene kuttes i små terninger.

Teriyakimarinert oksekjøtt i strimler
Biffstrimler
Kyllingfilét i strimler
Bacon
Svinefilét i strimler

Hvitløkssmør
Persillesmør
Kryddersmør
Vanlig godt smør (meierismør)

Slik gjør vi det:

Baguettene varmes i ovnen, og holdes varme i en brødkurv med et håndkle over. Stek ønsket kjøtt på racletten, fyll skuffene under med de grønnsakene du måtte ønske, og ha en skive med ost oppå, sett inn, og la det stå til osten har begynt å bli gyllen og smeltet. Del baguetten i to på langs, og ha godt på av ønsket smør. Når kjøttet er ferdig, legges dette på baguetten, og så hvelver man skuffen med grønnsaker og ost over dette igjen.

Når man er mett, så spiser man to til ;-) - dette er skikkelig digg!!

(PS.: Noen som har oppskrift på en GOD teriyakimarinade???)

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar