onsdag 11. februar 2009

"Bærekraftlig handlenett"











I dag startet vi med et nytt prosjekt som heter "bærekraftlig handlenett". Prosjektet går ut på å designe våre egne poser som kan brukes flere ganger.








10/2- 09




Dag 1. Vi startet med å lage en markedsundersøkelse for å finne ut hva som finnes fra før, og hva kundenes helst prioriterte å bære varene sine i av enten handlenett eller plastikkposer.





11/2- 09




Dag2. I dag begynte vi å lage skisser til hvordan formen på posen skulle være. Posene kunne være i forskjellige former, og kunne også bli bretta på forskjellige måter.
Deretter kunne vi prøve oss på lage noen poser. Etter dette prøvde vi å lage noen eksempler. Det vi gjorde var at vi brukte enten papir eller jordebærpapir til å i det hele tatt å lage disse eksemplene. Vi brukte poser/handlenett som en slags mal når vi skulle sette sammen vår egene, og den enkeleste måten for å finne ut hvordan posene var sydd sammen var ved å vrenge den slik at sømmen syntes.







Målet med dette er å kunne lage våre egne poser ut ifra vårt eget design/form.







Egenvurdering: Jeg synes at dagen i dag med dette prosjektet har gått bra, men jeg fikk ikke helt til mine små forsøk på å lage posene utifra skissene mine. Jeg håper at til neste gang vi holder på med dette at jeg klarer å få til posen sånn som jeg vil.











Med jordebærpapir Med papir










1 6/2-09


Dag3.




Det jeg har gjort i dag er at jeg har fortsettet med å lage prototypen i papir.




I tillegg har jeg funnet ut hvor lange hankene skal være, og hvordan buen mellom hankene skulle være. Etter dette begynte jeg å lete etter stoff som kunne passe til nettet. Jeg er enda litt i tvil om handlenette jeg lager skal være begrengnet til ungdom eller for alle ulike aldrer. Det kommer også litt ann på hvilke farger jeg velger.




18/2-09


Dag4



Fotooverføring med rammelim.


I dag begynte vi med noe nytt, fotooverføring med rammelim.
Oppgaven: Oppgaven gikk ut på at vi først skulle finne et bilde og skrive det ut. Deretter skulle vi lime den på en stoff bit(ved å bruke vilsofix papir) med selve bildet ned mot stoffbiten, dette skulle stå ca en time for å tørke. Imens vi ventet kunne vi fortsette med arbeidet med handlenettet.



Etter dette skulle strykes i 15 minuttern, og så et vannbad i 20 minutter. Til slutt rulle av papiret, og å ta på vasselin som vi etter litt tok av igjen.




Jeg kom kanskje ikke helt i mål i dag med limingen, men jeg skal til neste gang gjøre meg ferdig med den biten, og fortsette derfra.






Dag 5


2/3-09



I dag var det bare å fortsette med handlenettet. Jeg er nå nesten ferdig, jeg har nå igjen bare håndtakene på handlenettet.



Hvordan jeg gjorde det: Etter at jeg var ferdig med selve handlenettet, begynte jeg med å legge prototypen av papir på den (det som veldig snart skal bli handlenettet) og begynte å tegne av den formen, rettere sagt der åpningen med hankene skulle være.
Deretter klippet jeg ut den biten jeg ikke trengte, og begynte med å brette inn den yterste kanten på hanken (på begge sidene) og sy.



Dette ble jeg som sagt ikke helt ferdig med, men som jeg kommer til å prøve å fullføre neste gang.






dag 6


4/3-9




I dag jobbet fortsatte vi som sagt med handlenettet.




Jeg er nå nesten ferdig, jeg gjorde meg ferdig med hankenen på handlenettet så nå er selve formen/handlnettet ferdig.








Det jeg skal fortsette med nå videre er den lille ekstra detaljen som jeg vile påføre handlenettet mitt (en ekstra hank som man kan stramme) . Jeg fikk litt småproblemer med sy delen, jeg tror jeg fikk surra tråen på en eller annen måte slik at det ble litt vrient. Dette er altså det jeg nå må gjøre ferdig, og også feste på dekoret jeg har valgt.


























Dag 7


9/3- 09






I dag fikk altså gjort handlenettet helt ferdig, hanken er nå på plass. Det jeg gjorde først var at jeg lagde små hull ved å bruke linjal, skjærebrett, saks og symaskin


Først målte jeg opp avstanden som jeg selve ville ha med en vanlig linjal, deretter sydde jeg rundt de området jeg skulle klippe (sydde firkanter utifra en strek, rettere sagt langde jeg en firkant rundt streken). Til slutt gjensto det da å klippe hullene slik at de eksta hankene kunne bli tredd i.


Hankene fungerer sånn at når du drar de dem strammer de litt til,

og man kan da bestemme om man vil bruke de opprinnelige hankene (de gule) eller bruke de "nye" (de svarte)






torsdag 5. februar 2009

Ittens fargesirkel

Oppgaven: I denne oppgaven skulle vi lære om Johannes Itten's farge teori, og det ved å blant annet tegne og male fargesirklen. Fargesirkelen deles inn i 3 grupper:

- Primær

- Sekundær

- Tærtiær


Primærfargene: Primærfargene er den første gruppen. Primærfargene er fargene gul, blå og rød. De er også grunnfargene.
Sekundærfargene: Sekundærfargene er den andre gruppen. Vi får tærtiærfargene ved å blande to primærfarger med hverandre.
Rød + blå = fiolett
Gul + blå= grønn
Gul + rød = oransj
Fiolett, grønn og oransj er med andre or det vi kaller for sekundærfarger.
Tærtiærfarger: Tærtiærfargene er den siste gruppen i fargesirkelen. Tærtiæfarger blir til når grunnfargen gul blir blandet med sekundærfargen oransj. Dette gir da ærfargen guloransj.

utstyr og det du trenger:


- saks

- maling/med pensel

- krokke/glass med vann (rense penselen)

- blyant og visklær

- Et bilde av fargesirkelen



Prosses: Det jeg først startet med var at jeg lånte et bilde av fargesirkelen, og tegnet det over på et a3-ark ved hjelp av et lysbord, som gjorde det litt enklere. Detetter fant jeg fram malesakene og startet på den biten. Det var denne biten som kunne være vanskelig, siden det var noen farger på fargesirkelen som var vanskelige å få til etter min mening hvertfall. Det som vi måtte tenke på var at vi kunne dele fargesirkelen, eller rette sagt fargene imellom sekundærfargene.
For å få til fargene ordentlig, måtte man passe på å blande forsiktig. Det trengs mer av lyse farger enn av mørke farger, så av den grunn er det viktig at man tar å blander det som er mørkest med det som er lyst. (ta litt og litt av det mørke, og blande det med det lyse.

Produksjon- Prosessbok i trådteknikker

Presentasjonen av oppgaven: Den
23/9-o8 fikk vi på design og håndverk i oppgave å lære flest mulig forskjellige trådtekninkker. Måten vi skulle gå fram på med denne oppgaven var at vi skulle lage en bok som inneholdt de tingene vi hadde lært og prossesen underveis.

Fingerstrikking: En av de teknikkene jeg hadde skrivd om og gjorde var fingerstrikking. Det første jeg gjorde var at jeg først tok en trå/garn bit og surret den rundt alle fingerne, tre ganger.


Deretter tok jeg den underste tråen over fingeren, slik at det blir igjen to tråer på fingeren. Dette gjør man likedan på de andre fingerene, og så er det bare og surre tråen sikksakk igjen på samme måte slik at det blir tre tråer igjen, og bare fortsette slik til du har fått så lang du vil.


Egenvurdering: Jeg synes at dette var en morsom ting å holde på med, og vi lærte mange forskjellige tråteknikker på denne måten som vi gjorde.

onsdag 4. februar 2009

Posjekt til fordypning (PTF)- Frisør


Faget prosjekt i fordypning, også forkortet til PTF er i seg selv et fag der man kan prøve ut forskjellige ting innen for DH. Blant annet av dem frisør.


Den siste tirsdagen før jul 16/12-08 , fikk vi en en oppgave kalt for "julefest". oppgaven gikk ut på at vi skulle lage en frisyre med et antrekk som kunne egne seg å ha på seg til da en julefest. Noe av det vi måtte tenke litt over før vi begynte var at vi måtte ha med oss forskjellige saker og ting som vi kunne bruke til å lage selve antrekket. Det kunne være blant annet skjærf, eller t-skjorter, og også selvsagt utstyr vi skulle bruke til å bruke i håret var også viktig.

No annet som vi også måtte tenke over var blant annet :


* Hvordan håret skulle være. Om det skulle være rett, krøllete, nede eller oppsatt.


* Hvilke farger som skulle bli tatt i bruk og kombinarsjonen, og også hvilken farge som man ville på en best mulig måte få fram. (I dette tilfellet var det rødt)


* Hva det ville gi utrykk for, enten orginalt, trist eller lignende.




Hvordan jeg valgte å ha det, og prossesen: Jeg valgte å få frisyren og antrekket til å smelte litt sammen, med det mener jeg at jeg prøvde å få helheten i seg selv til å virke harmonisk på kanskje en litt orginal måte. Det startet med små skissetegninger av hvordan jeg kunne ha tenkt meg å ha det, til å se i frisørbøker etter hårfrisyrer jeg kunne ha tenkt meg å kombinere for å få "min egen".


Det endete med at jeg gikk for krøller, med en liten oppsettning med en sløyfe. Resten av det hun hadde på seg i rødt, og jeg pyntet litt til med et sølvkjede.


Utstyr:


- Krølltang

- Hårspray

- Spenner


Annet jeg brukte for å få fram det lille ekstra:


- Eyelinder

- Lipglos

- Foundation


Disse tingene brukte bare for at ansiktet skulle komme litt mer frem.