Bartenderskolen på DVD er basert på Terje H. Henriksen sine bartenderkurs som mange norske bartendere har god kjennskap til.
Kurset gir en solid innføring i yrket og selv om mye handler om miksing og arbeidsteknikk legges det også stor vekt på andre ting som en bartender bør kunne. Det dreier seg om gjestebehandling, varekunnskap m.m.
Ønsker du å jobbe som profesjonell bartender, driver du i bransjen og ønsker å lære opp dine ansatte eller er du rett og slett en dedikert hobbymikser vil dette være kurset for deg.
Kursets innhold
Del I
Gjestebehandling
Glasstyper og behandling av glass
Arbeidsstasjonen
Varekunnskap. Alle brennevinstypene blir gjennomgått og det legges vekt på det som alle bartendere bør kunne. Det dreier seg om det å kjenne til de forskjellige kvalitetene, vite hva ting er produsert av, riktig valg av glass, riktig serveringstemperatur og så videre.
Del II
Arbeidsteknikk. Alle de forskejllige fremgansmåtene blir gjennomført til minste detalj.
Miksing. På kurset blir det mikset en mengde drinker. Alt fra gamle klassikerne til de siste storselgerne på drinkfronten. Fra eksotiske paraplydrinker til mer tvilsomme shooters.