torsdag 14. april 2011

Ovnsbakt kyllingbryst på grønnsakseng med linser


Bønner og linser står ikke ofte på menyen hjemme hos oss. Det blir dessverre mye pasta, poteter og ris. Vi handler ofte grønnsaker på Mosses Delikatesse, som er en veldig fin utenlandsk butikk her i Moss. De har alltid et godt utvalg av grønnsaker både av god kvalitet og til en bra pris. Jeg har gått forbi en hylle med linser og bønner i mange farger og fasonger mange ganger uten å kjøpe noe. Men nå har vi bestemt oss. Vi skal bli flinke til å spise mindre kjøtt og mer grønnsaker, bønner og linser. Da var det bare å dra til "Mosse" og kjøpe en svær pose med grønne linser og en boks med cannellini- og en med borlottibønner. Vet ikke helt ennå hva jeg skal lage av bønnene, men jeg hadde en plan for linsene. Dama i butikken anbefalte grønne linser, som tilbehør til denne kyllingretten, fremfor røde, gule, etc.. linser. De andre passet visst best i supper og gryter. Oppskriften noterte jeg meg i frisørstolen (!!!). Husker ikke hvilket blad det var jeg leste i. Jeg måtte bare trykke oppskriften raskt ned på mobilen før hårfargen skulle vaskes bort. :))))
Denne kyllingretten er fantastisk god. Alle smakene passer utrolig godt sammen. Jeg trodde ikke at ungene kom til å like linsene, men de gjorde det. Det er masse linser igjen i posen, så jeg kommer garantert til å lage denne retten igjen om ikke så lenge.
Jeg ville også laget denne retten til gjester, men ville kanskje byttet ut linser med for eks. stekte poteter.
Til 4 trenger du:

4 kyllingbryst
8 sopp, for eks. champignon
1 squash
1 rød paprika
1 gul paprika
3-4 vårløk
3-4 tomater
1 lite glass sorte oliven
salt og pepper

240 gr linser
hakket bladpersille

Sennep- og eddikdressing:
1 dl olivenolje
3 ss hvitvinseddik
2 ts Dijonsennep
1 hvitløksfedd, presset
salt og pepper

Bløtlegg linser i 1 time.
Del kyllingbryst i to på langs, slik at du har 8 tynne skiver. Krydre med salt og pepper. 
Finhakk grønnsakene. Del oliven i to. Ha grønnsakene og oliven i en stor ildfast form, hell over olivenolje og bland alt sammen. Krydre med salt og pepper. Legg kyllingskivene over grønnsakene og stek ved 200 grader i 15-20 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.
Kok opp vann og ha i linsene. Kok linsene i 15 minutter eller etter anvisning på pakken. Hvis du får luft i magen av å spise linser, anbefales det å koke opp vannet sammen med linsene, helle ut vannet, helle på nytt vann og koke linsene i det nye vannet etterpå.
Mens linsene koker og kyllingen stekes, lager du dressing. Ha alle ingrediensene i et glass med lokk. Rist glasset slik at alt blir godt blandet.
Når linsene er ferdige, heller du ut vannet og blander linsene med persille og dressingen.
Server kylling på en seng av grønnsaker og linser ved siden av. :))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...