onsdag 10. september 2008

Ugli :D

kilde til dette bilde er her:
http://www.degezondeapotheker.nl/vensterpags/veugli.html











  • Ugli ble funnet på Jamaica på begynnelsen av 1900-tallet og er sannsynligvis en krysning mellom tangerin, appelsin og grapefrukt.

  • Ugli er litt større enn grapefrukt og har en ujevn, rund form.

  • Skallet er grovporet, gulgrønt og lett å skrelle av.

  • Fruktkjøttet er guloransje, mykt og meget saftig med frisk og aromatisk smak.

  • Navnet kommer fra engelske ugly som betyr stygg.

  • Denne frukten mangler utseende, men tar kraftig igjen på smak og aroma.

  • Ugli har som alle sitrusfrukter mye C-vitaminer.





  • Ugli skal ha gulgrønt skall som ofte kan ha små brune flekker. Dette er helt normalt for frukten. Ugli skal være fri for bløte flekker og soppvekst...




Mer info finner du her:

Kilde for innlegg: http://www.frukt.no/

Sweetie ;D




kilde til bilde her:
Frukt.no








  • Sweetie er en forholdsvis ny sitrusfrukt og er en krysning mellom en blond grapefrukt og pomelo.

  • Den er på størrelse med en grapefrukt og skallet har en grønngul farge.

  • Fruktkjøttet er stenfritt, saftig og søtt i smaken.

  • Sweetie har ikke den aning bitterhet som man finner hos grapefrukt, men smaken er faktisk søt og fyldig.

  • Sweetie er rik på mineraler og C-vitamin

  • Det er en mager frukt som kan spises til enhver anledning med god samvittighet.


Mer sur info finner du her:D

Kilde fra innlegg: Frukt.no

Sitron ;D

kilde til bilde her:
frukt.no











  • Sitron er fra gammelt av kjent som krydder- og medisinalvekst. Den kommer opprinnelig fra området sør for Himalaya.

  • Sitron høstes på linje med andre sitrusfrukter moden.

  • Skallet kan da fortsatt være noe grønt, men dette skifter til gult etter hvert.

  • I landene der sitronene høstes, selges disse gjerne grønne.

  • Som regel er det selve saften fra sitronen og det revne skallet som benyttes til matlaging og drikke.

  • Sitron er rik på C-vitaminer og kalsium


Mer info her:

Kilde: Frukt.no

Pærer ;D


kilde til bilde her:
Frukt.no


  • Pære er en av de eldste fruktene vi kjenner til og dyrking skal ha skjedd allerede 3000 år f.Kr.

  • Her i landet har frukten vært kjent siden middelalderen og finnes i dag i en rekke forskjellige varianter.

  • Mesteparten av de pærene som omsettes i Norge importeres.

  • De fleste pærene er grønne i skallet, men det finnes også røde, brune og gulgrønne.

  • Fruktkjøttet er hvitt og hardt før pæren er moden.

  • Pære er fiberrik og mager. Den inneholder litt mineraler og vitaminer

Mer info om de forskjellige pærene finner du her:

Kilde: Frukt.no

Pomelo?!


kilde på bilde her:
frukt.no


  • Pomelo er en stor pæreformet sitrusfrukt og kommer opprinnelig fra Sørøst-Asia.

  • Pomelo er i familie med grapefrukten og finnes både som blond med gult fruktkjøtt eller som blod med rødlig fruktkjøtt.

  • Pomelo kan bli opp til 20 - 25 cm i diameter og skallet er grønngult og ganske tykt.

  • Pomelo har et fruktkjøtt som er delt inn i lommer mellom kraftige hinner.

  • Disse hinnene er seige og de anbefales ikke å spise.

  • Pomelo inneholder mineraler og C-vitamin.

  • Den er kalorifattig og har en anelse av bitterstoffene naringin og kinin.

Mer info om pomelo finner du her:

Kilde: frukt.no

Plommer ;D




kilde for bilde her:
frukt.no








  • Plomme kommer opprinnelig fra Vest-Asia, men dyrkes i dag over hele verden.

  • Vi kjenner til over 2000 sorter plommer.

  • Plomme er rund eller oval i formen og størrelsen kan variere fra sort til sort, de største kan bli på størrelse med et lite eple.

  • Frukten har et tynt spiselig skall og fargen varierer mellom gul, rød, blå eller sjatteringer av disse.

  • Plomme har en stor stein i midten.


Mer viktig info om de andre plommene finner du her:

Kilde: frukt.no

Pasjonsfrukt



kilde til bilde her:

bama.no



  • Pasjonsfrukt kommer opprinnelig fra Sør-Amerika der den fortsatt vokser vilt i enkelte områder.

  • Den dyrkes nå i de fleste tropiske og subtropiske områder og finnes i mange forskjellige varianter.

  • Mest kjent hos oss er den lilla varianten, men det finnes også gule, rødgule og helt purpurrøde varianter.

  • Pasjonsfrukt har en svakt oval rund form og skallet er kraftig og læraktig.

  • Fruktkjøttet er i konsistens geleaktig og inneholder en masse spiselige kjerner med en gulgrønn farge.

  • Smaken kan beskrives som eksotisk, frisk og syrlig og er meget god.
frukt.no

Mer info her:

Papaya

kilde til bilde her:




  • Papaya kommer opprinnelig fra Mellom-Amerika men er i dag vanlig i alle tropiske land.

  • Frukten vi importerer har form som en avlang stor pære, men det finnes mange forskjellige varianter i tropene.

  • De største kan bli opp til 8 -10 kilo, men de vi importerer er på 200 - 500 gram.

  • Skallet er grønt, grønngult og oransje, og er ikke spiselig.

  • Midt i frukten finnes et hulrom som er fullt av små runde og svarte kjerner som ikke er spiselige.

Mer info her:

Nektarin


kilde på bilde her:



  • Nektarin er en nær slektning av fersken, men i motsetning til fersken, har nektarin glatt skall.

  • Den er vanligvis noe mindre enn fersken.

  • Som fersken tilhører også nektarin samme plantefamilie som plommer, mandler og aprikos, og kommer opprinnelig fra Kina.

  • Selve navnet har den fått etter nektar som anses å være "Gudenes drikk" siden den har så god smak

  • Nektarin er kalorifattig. Frukten inneholder mye A-vitamin og noe mineraler.

Noe mer info finner du her:

Melon






  • Melon deles inn i to hovedgrupper.

  • Den ene kaller vi sukkermelon og den andre vannmelon.

  • Sukkermelon har et kjernehus i midten, mens i vannmelon sitter kjernene i fruktkjøttet hvis den ikke er stenfri.

  • Av sukkermelonene kjenner vi best igjen variantene honningmelon, nettmelon, galiamelon, kantaluppmelon og ogenmelon.

  • Sukkermelon tilhører gresskarfamilien, sammen med bl.a. agurk, gresskar og squash.

Mer info om de forskjellige Melonene her:

Mango

kilde til bilde her:




  • Mango antas opprinnelig å komme fra India, men blir nå dyrket i alle tropiske og subtropiske områder.

  • Frukten er en av de mest spiste i verden etter banan.

  • Det finnes over 1000 arter av mango, og størrelsen varierer fra 100 gram til flere kilo.

  • Mango er enten rund, oval eller hjerteformet.

  • Skallet varierer i farge mellom grønt, gult og rødt og fruktkjøttet er guloransje og meget saftig.

  • Mango er meget rik på A-vitaminer og inneholder dessuten en del C-vitaminer og mineraler.

Mer info her:

Lime :)


kilde til bilde her:



  • kommer opprinnelig fra Sydøst-Asia og vokser nå i tropiske og subtropiske områder.

  • Den tåler ikke frost og produksjonen er således begrenset i Europa, men den vokser vilt enkelte steder i Amerika

  • . Lime er nær beslektet med sitron, men ofte mindre i størrelse.

  • Skallet et tynt og grønnfarget og smaken er mildere og mer aromatisk enn hos sitron.

  • Lime har som annen sitrus et stort innhold av C-vitaminer. Inneholder også en del kalsium og noe B-vitaminer.

  • Fargen skal være klar og grønn, men kan også ha antydning til gulning på deler av skallet.

Litt mer info her:

Klementin

kilde på bilde her:



  • Klementinen er sannsynligvis en tilfeldig krysning mellom mandarin og pomerans, og ble oppdaget av pater Clement i Algerie. Klementiner er vanligvis stenfrie, men det kan forekomme stener.

  • Klementiner har god smak, med perfekt balanse mellom sukker og syre.

  • Klementin er en flattrykt frukt, med tynt oransjefarget skall.

  • Det finnes flere varianter av klementiner, som det ikke er så lett å se forskjellen på for andre enn spesialister.

Du finner du mye info her:

Kiwi;D


kilde til bilde her:


  • Kiwi kommer opprinnelig fra Kina.

  • Den vokser på trær og dyrkes nå flere steder i verden, men vi kjenner kiwi best fra New Zealand.

  • Navnet kiwi kommer fra fuglen med samme navn som er et nasjonalsymbol på New Zealand.

  • Kiwi er botanisk sett et bær og smaken som er frisk og syrlig, kan minne mye om stikkelsbær.

  • Det har etter hvert blitt flere varianter på markedet og vi har i dag kiwi med både grønt og gult fruktkjøtt.

  • Og kiwi inneholder dobbelt så mye C-vitamin som appelsin.

Kaffirlime


kilde på bilde her:



  • Kaffirlime er på størrelse med vanlig lime, men har et knudrete og bulkete skall.

  • Både blad, saft og skall av Kaffirlime (kalles også Papeda) brukes veldig ofte som krydder i bl.a. det thailandske kjøkken.

  • Bladene har en karakteristisk smak av sitron, og utseende minner om laurbærblad.

  • Man kombinerer gjerne kaffirlime med ingefær, hvitløk, galangarot og chili i det thailandske kjøkken.

  • Litt mer Info her:

Grapefrukt






  • Grapefrukt er en ung sitrusfrukt.

  • Den ble først oppdaget i Puerto Rico.

  • Senere kom den til Florida der den først ble dyrket i større omfang.

  • USA er verdens største produsent med produksjon hovedsakelig i Florida og Texas.

  • Grapefrukt anses å ha oppstått som en krysning mellom appelsin og pomelo.

  • Grapefrukt har en litt bitter smak som skyldes innhold av bitterstoffene naringin og kinin.

  • Den er rik på mineraler og C-vitamin.

Mer rikt info om Grapefrukt her:

Fersken;D


Kilde på bilde her:



  • Fersken tilhører samme plantefamilie som plommer, mandler og aprikos og kommer opprinnelig fra Kina.

  • Der har frukten vært kjent og dyrket i over lengre tid.

  • Til Europa kom frukten om lag 3000 år før jeg blei født.

  • Nå dyrkes den over hele verden og finnes i mange forskjellige varianter med ulik form, aroma, farge og størrelse.

  • Fruktkjøttet er enten hvitt eller gult og inneholder en stor stein i midten.

Mer info her:

Epler!

kilde til bilde her:





  • Eple er en frukt kjent allerede fra steinalderen

  • Finnes i dag i et ukjent antall varianter.

  • Opprinnelig kommer eplet fra Asia og frukten kjenner vi jo fra bibelhistorien, der Adam gir Eva et eple, selv om dette antagelig var et granateple.

  • Eple har et tynt spiselig skall som kan ha grønn, gul, gulrød, rød eller kombinasjoner av dette som farge.

  • Fruktkjøttet er saftig og godt, men innerst i eple har vi kjernehuset, hvor før ligger i såkalte "lommer".

  • Eple er kalorifattig og rik på fiber.

  • Eple har ikke såå mye vitaminer. Men rett under skallet har vi mest C- vitaminer.

Mer info om Epler her:

Drue.


kilde til bilde her:




  • Drue kommer opprinnelig fra Asia hvor den har vært kjent veldig lenge, og er en av de eldste fruktene vi kjenner. I dag er drue en av de mest dyrkede fruktene i verden.

  • Det finnes tusenvis av druesorter.

  • Mest vanlig er det å skille mellom grønne, røde og blå, og mellom borddruer og vindruer.

  • Drue inneholder mineraler som fosfor, jern og kalsium. Frukten inneholder også druesukker som raskt opptas i blodet.

Flere varianter:


rødedruer


blådruer


grønnedruer

Banan ;D


kilde på bilde her:



  • Banan kommer opprinnelig fra det tropiske Sydøst-Asia, og er en av våre eldste kulturplanter.

  • Banan dyrkes i dag i det tropiske beltet langs ekvator både i Amerika, Asia og Afrika.

  • Det finns to grunnsorter av bananer, vanlig fruktbanan og kokebanan.

  • Innen disse to hovedsortene finns det mange forskjellige typer banan.

  • Banan inneholder mer karbohydrater enn de fleste andre frukter.

  • Bananer inneholder både A-, B- og E-vitaminer .

Andre varianter:


Minibanan


Kokebanan


Rødbanan

Appelsin :O

Kilde til bilde her:











  • Navnet appelsin er lånt fra tyskernes Apfelsine som betyr kinesisk eple.

  • Noen forskere hevder at appelsinen stammer fra området mellom det sørvestlige Kina og nordøstlige India, mens andre igjen holder en knapp på området mellom det sørlige Kina og Vietnam.

  • Appelsin har et høyt innhold av C-vitamin..

  • samt rundt 13 andre vitaminer i mindre omfang.

Er du mer nysgjerrig på Appelsin, så sjekk her:

Ananas :D


Kilde på bilde her:



  • Ananas går under betegnelsen tropisk frukt..

  • Frukten vokser på en stengel omkranset av en bladrosett og høstes hele året.

  • Skallet på ananasen er skjellpreget, tørt og sprøtt mens fruktkjøttet er saftig og har en frisk og syrlig smak.

  • Ananas er kalorifattig. Den inneholder mye A vitaminer og en god del C vitaminer..

Mer info her:

tirsdag 9. september 2008

Masse øvrige frukt a gitt ;D

Aprikos
Babaco
Carambola
Cherimoya
Daddel
Durian
Feijoa
Fiken
Granateple
Guava
Jackfrukt
Johannesbrød
Kaktusfiken
Kirsebær
Kiwai
Kiwano
Kvede
Litchi
Mangostan
Mispel
Moreller
Nashi
Pepino
Physalis
Pitahaya
Rabarbra
Rambutan
Salak
Sapodilla
Sharon
Sukkerrør
Tamarillo
Tamarind

Øvrige grønnsaker :D

Agurk, Sylteagurk
Artiskokk
Aubergine
Chayote
Dhudi
Fennikel
Galangarot
Grønn pepper
Gurkemeie
Ingefær
Jicama
Jordskokk
Karella
Kassava
Kinaskokk
Lotusrot
Mais
Nepe
Okra
Pastinakk
Pepperrot
Rettich
Salturt
Sitrongress
Skorsonerrot
Søtpotet
Taro
Tomatillo
Yams

Tomat ;D




Smil til verden, og tomaten smiler tilbake!







  • Tomat kommer opprinnelig fra Syd-Amerika og kom til Europa med Colombus. Tomatplanten ble først brukt som prydplante, og det var først på 1800-tallet at tomat ble populær som mat i Italia og andre land rundt Middelhavet.

  • Det vil si. Når tomaten er moden, er den Rød ;)

  • Den har også andre farger som: Gul og grønn

  • Tomat har et stort bruksområde

  • Tomat er kalorifattig, men den er rik på A- og C-vitaminer samt mineraler

  • totalt har vi 10 forskjellige tomater.


De finner du her: ( se nederst på siden)

Kilde for bilde her:

Stilkselleri !?


Kilde på bilde her:



  • Stilkselleri kalles også for stangselleri og er en toårig urt. Den kommer fra Asia, men er også kjent i Europa

  • Stilksellerien er i nær slekt med sellerirot, men stilksellerien danner ikke noen knoll.

  • Fargen kan variere fra lys gul til mørk grønn.

  • inneholder mye kalium

  • noe vitamin B og C, og mineralene kalsium, fosfor og magnesium.

  • og hevdes å ha god effekt på fordøyelsen.

Noe mer info her:

Squash


kilde til bilde her:



  • Squash er en grønnsak med mange forskjellige navn. I flere land kalles denne zucchini som er italiensk og betyr lite gresskar.

  • Squash ligner på en agurk i utseende, men er noe kortere og formen er rund eller sekskante

  • Fargen på skallet er mørkegrønn, grønnstripet eller gul.

  • Squash er mager kost med sine 15 kalorier pr 100 gram. Squash består for øvrig av 95 % vann og inneholder jern og noe A-, B- og C-vitaminer.

  • Så dropp å spis alt det andre tullet, og ta heller en Squash hver dag. Like bra, men ikke like godt ;)

Mer info her:

Spirer?!

Kilde til bilde her:




  • Asia har spirer, eller spirende frø, vært benyttet som mat i flere tusen år, (tror dem da..)

  • Vanligst er mungbønnespirer og alfalfaspirer, men det kan også skaffes spirer av andre typer bønner, erter, linser og såkalte krydderspirer som er spirer av reddik, sennepsfrø, løk, osv.

  • Spirer er best som pynt på maten. Om det smaker godt.. Tjaa, si det ;D

  • Spirer består av den konsentrerte næringen fra frøet, og har et mye høyere innhold av mineraler og vitaminer enn ferdige utviklede planter..

Mer info her:

Sopp


Soppbilde var fra ....



  • Sopp er en fellesbetegnelse på organismer som skiller seg fra planter ved at de mangler blader, klorofyll, blomster og røtter.

  • Det finnes flere tusen varianter sopp og de beste og mest smakfulle har etter hvert blitt handelsvare.

  • Sopp varierer i farge, fasong og konsistens og er blitt spist i uminnelige tider.

Mer gøyal info om sopp her:

Salater


Kilde til bilde her:




  • I dag finnes et stort utvalg salatsorter i butikkene. Fra å være en trend som skjøt fart med kinakålen og isbergsalaten på 80-tallet, spiser nå hver nordmann over 5 kg. salat i året.

  • Salat er delt inn i to ulike grupper:

  • Lactuca sativa og Cichorium..

Såå spis opp salaten din, så er du like sunn som en kanin ^^,



Mer info her:

Rødbeter.

Bilde får dere ikke se her, men her:


  • Rødbete er en gammel kulturplante og har vært dyrket i Europa lenge
  • Rødbete kan være flatrunde, runde, ovale eller sylindriske. Mest vanlig for salg hos oss er de runde
  • Rødbete har mange bruksområder.
  • Rødbete er mager kost
  • Den er en god mineralkilde som inneholder fosfor, kalsium og jern. Såå dropp leverposteien og spis heller rødbeter, blir like sterk!

Mer info her:

Reddik..


Kilde til bilde her:



  • Reddik er en gammel kulturplante som stammer fra Kina.

  • Redikk er en samling av flere rotdelikatesser hvor både form, farge og størrelse varierer

  • Vi har også vinterreddik som er en noe mindre kjent variant.

  • Reddik vaskes først i kaldt vann.

  • Reddik er kalorifattig og inneholder noe C-vitaminer.....

Mer info her:

Persillerot ?


Kilde på bilde her:



  • Persillerot er i nær familie med persille, og er en meget gammel kulturplante som har sin opprinnelse ved Middelhavet, der den fortsatt vokser vilt.

  • Smaken på selve persilleroten kan også minne mye om sellerirot.

  • Persillerot renses før bruk!!

Mer info her:

Paprika ;D

Kilde på bilde her:



  • Paprika kommer opprinnelig fra Sør- og Mellom-Amerika. I dag dyrkes den i stort omfang også i Europa.

  • Alle typer paprika begynner som grønn, og noen forblir grønne, mens andre skifter farge til rød, gul, orange, hvit eller mørk fiolett.



  • Rød paprika er mest vanlig. Den finnes hele året, og har en mild og fin smak

  • Paprika vaskes og stilken, innvendige hinner og frø fjernes. (viktig viktig)

Mer info her:

Løk og Purre :D










  • Løk i alle varianter dyrkes i dag i stor utstrekning over så og si hele verden.

  • I middelalderen var løkdyrking vanlig og man anså at løk hadde mange egenskaper, både som matvare og legemiddel

  • Mer informasjon om de forskjellige sortene får du ved å klikke på de forskjellige under

kilde: Løk er tingen ;D



Purre!

Purre er en toårig plante og som kommer opprinnelig fra Middelhavsområdet og er blitt dyrket helt tilbake i gamledager ;D

I stedet for en rund løk har vi her en langstrakt og sylindrisk løk med kjøttfulle bladstilker.
Hele purren brukes bortsett fra roten...

Ellers har vi..

Fersk hvitløk
Gul løk
Rød løk

sjalottløk
Vårløk

Mer info om løk og purre her:

Kålrot <33


kilde til bilde




  • Kålrot er en gammel kulturplante og har vært dyrket i Norge fra midten av 1600-tallet.

  • Kålrot er en nær slektning av kål som også fremgår av navnet, men i motsetning til andre kålsorter er det hos kålrot knollen som spises, og ikke bladene.

  • Kålrot er meget rik på C-vitaminer og kalles derfor også for Nordens appelsin.

Mer info om kålroten finner du på
http://frukt.no/artikkel.aspx?artid=15674&mnu1id=8050&mnu2id=8053&mnu3id=1103

Kål!






  • Opphavet til alle kålvekster er strandkålen som vokser vilt i Middelhavsområdet. De mest kjente kålsortene for oss her nord er hodekål, kinakål, rosenkål og blomkål osv.

  • Felles for alle er at de er en god kilde til vitamin C, mineraler og fiber.

Kilde.. til bilde ;D

Grønnkål

Hodekål

Kinakål

knutekål

Pak choy

Pyntekål

Rosenkål

Rødkål

Spisskål

Nykål

Krydderurter





Krydderurter; planter hvor blad, stilk eller blomst benyttes til mat eller medisin, er blitt brukt siden tidenes morgen.



  • Bruksområdet i dag er mest til mat, men i eldre tider ble de brukt mest som medisin.

  • Dill, kruspersille og gressløk har vært de vanligste her i landet.

Mer info finner du på
http://frukt.no/artikkel.aspx?artid=15638&mnu1id=8050&mnu2id=8053&mnu3id=1089

kilde..

Krydderurter

gulrot :D








  • Gulrot - en toårig vekst i skjermplantefamilien - kommer opprinnelig fra Midt-Østen og Sentral-Asia, hvor den har vært dyrket i minst 2000 år.

  • Noen gulrøtter blir lange og spisse, andre mer butte i fasongen, og noen nesten helt runde

  • Gulrot er en av de mest brukte grønnsakene i Norge

Mer info på
http://frukt.no/artikkel.aspx?artid=15637&mnu1id=8050&mnu2id=8053&mnu3id=1088

www.barnemat.com/images/gulrot-05,web.jpg

Gresskar ;D





  • Gresskar har sin opprinnelse i Amerika

  • Gresskar har et tykt, hardt skall som kan være glatt, knudret eller med langsgående riller.

  • Fruktkjøttet er gult til oransje, fast og søtt.
Gresskar inneholder noe karoten som gir A-vitaminer !

søndag 7. september 2008

Erter og bønner

Erter og bønner er en voksende varegruppe i Norge. Friske erter og bønner spises med eller uten belg, og inneholder mer protein enn andre grønnsaker. Smaken er som regel mild med en undertone av sødme.

Mer kjip info finner du på
http://frukt.no/artikkel.aspx?artid=15620&mnu1id=8050&mnu2id=8053&mnu3id=1075

Chili... hot hot hot

Chili kommer opprinnelig fra Sør Amerika, men dyrkes i dag i Asia, Afrika og deler av Europa. Chili tilhører samme plantefamilie som paprika, men innholdet av et stoff kalt capsaicin er 30 ganger så høyt som i paprika, og dette medfører høyst ulik anvendelse av produktene.

Mer info om denne hotte grønnsaken finner du på
http://frukt.no/artikkel.aspx?artid=15608&mnu1id=8050&mnu2id=8053&mnu3id=1074

Brokkoli ;D

Brokkoli er en nær slektning av blomkål og er en videreutvikling fra viltvoksende kål, som har vært kjent i Middelhavsområdet i hundrevis av år. Brokkoli består av flere sammensatte stilker som hver har sine egne blader og mørkegrønne blomsterknopper.

Mer info på..
http://frukt.no/artikkel.aspx?artid=15607&mnu1id=8050&mnu2id=8053&mnu3id=1073

http://www.rurebo.de/images/Brokkoli.JPG

Blomkål.

Blomkål kommer egentlig fra landene rundt Middelhavet, men dyrkes nå over store deler av verden. til syven og sist er den litt spesiell da den består av mange små sammenvokste blomsterbuketter. Den har derfor fått sitt navn blomkål da dette betyr kålblomst eller blomstrende kål ;D

Mer info på denne linken
http://frukt.no/artikkel.aspx?artid=15606&mnu1id=8050&mnu2id=8053&mnu3id=1072

fredag 5. september 2008

Asparges hvit

I motsettning til Grønn Asparges vokser denne ned i jorden og er dekket av jord hele prosessen. les mer på frukt.no
http://frukt.no/artikkel.aspx?artid=15600&mnu1id=8050&mnu2id=8053&mnu3id=1070





dinmat.adressa.no

Asparges

Asparges grønn- Er ikke tildekket og vokser over bakken. Mer info på link.
http://frukt.no/artikkel.aspx?artid=15599&mnu1id=8050&mnu2id=8053&mnu3id=1069











dinmat.aftenbladet.no

Agurken

Agurken er lang og grønn. Smaker godt til Leverpostei og gjerne oppå salamièn din :D
Her er det mye bra om agurken..
http://www.frukt.no/artikkel.aspx?artid=15598&mnu1id=8050&mnu2id=8053&mnu3id=1068

kilde : dagbladet.no