Sider

mandag 4. juli 2011

Grillmat med brokkolisalat.

Det har ikke blitt det helt store sommerværet ennå, men før eller siden måååå jeg bare grille. På bloggen til Ina, Mat på bordet, fant jeg en nydelig brokkolisalat som jeg bare måtte prøve. Du kan se den HER. Jeg legger ut min versjon av oppskriften, men den er ganske lik originalen. Den var helt fortreffelig, og det syntes gjestene og. Vi grillet litt av hvert. Grillspyd er en fin måte å få en smak av alt, så vi blandet hvitløkmarinert kylling, entrecote og god voksenpølse med sjampinjong og paprika. Så hadde vi båtpoteter og grønn salat til, og så litt sauser og tilbehør. Så var det brokkolisalaten:

Ingredienser:
en brokkolibunt
50 gram mandelskiver
en håndfull tørket tranebær
en halv rød eller vanlig løk
75 ml majones
125 ml lett creme fraiche eller lettrømme
2 ss hvitvinseddik eller eplesidereddik
1 ss sukker
salt og pepper

Hakk brokkoli fint, også de fine stilkene. De kan du godt ta en runde i en foodprosessor, men bare litt. Det skal ikke bli mos. Hakk løken. Bland creme fraiche eller lettrømme med majones (jeg bruker Hellmann på glass, den norske er litt for fet for meg), og rør inn sukker og eddik. Ha så grønnsakene og mandlene i, og bland godt. Krydre etter smak. Grill dine favoritter, og sett deg ned og nyt det! Nam!



2 kommentarer:

Therese sa...

Broccolisalaten ble en stor favoritt hos oss fra første stund! Endelig et annet, kaldt grilltilbehør enn grønn salat!

Dette ble også min svigermors favoritt og hun har fått oppskriften... Det sier ikke lite :-)

Takk for at du delte :-)

Cathrine Møller Øyen sa...

Takk, Therese! Det var hyggelig av deg!! Takk for god reklame :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...