fredag 19. november 2010

Risotto med chorizo og kamskjell...


Denne retten er inspirert av en utrolig god rett som Helene og jeg fikk servert på en restaurante i Thailand i påsken. Godt som helgekos.. Smaker utrolig godt!

Ingredienser:
til ca. 4 personer




3 dl risottoris (feks. avorioris) 
4 sjalottløk
10 stk sjampinjonger
3 ss smør
1 dl hvitvin , eller eplesider 
7 dl hønsebuljong , eller kyllingfond 
50 gr god ost (vi brukte revet mosarella)
1 dl hakkede soltørkede tomater 
100 gr sukkererter
1 pk. chorizo
15 stk. kamskjell

Legg kamskjellene på en avis for å tine..







Finhakk løken og skjær soppen i mindre biter. 



Varm smøret og fres løk og sopp raskt, tilsett risen og fres til den er gjennomsiktig..




Spe med vinen/eplecideren og tilsett buljongen i flere omganger. La risen svelle under stadig røring.




Hakk opp tomater og sukkererter...




Rør i osten og tomatene...



Tilsett sukkerertene til slutt, smak til med pepper...



Del chorizo pølsene og stek disse...



...legg chorizoen i risotton...


Strø litt salt og pepper over kamskjellene. Stek så kamskjellene i samme stekepanne som du stekte chorizoen, så de tar smak av chorizo...



Brun kamskjellene på sterk varme..



Server risottoen med kamskjellene over.. mmm...




Velbekomme!

4 kommentarer:

  1. Denne så veldig god ut, Betina!.. Tror jeg skal prøve å lage den når jeg kommer hjem :)

    SvarSlett
  2. Så bra! Gleder meg til du kommer hjem.. Klem

    SvarSlett
  3. Nam, nam... Denne kan jeg anbefale, var kjempe god:-) Flink du er Betina. Så denne må du så absolutt prøve Anniken. Gleder meg til å se dere begge to:-) Stor Klem

    SvarSlett
  4. Nå skal Endre og Helene lage risottoen din. Det ser godt ut. Det ser så fristende ut, så det må jeg prøve en dag.
    Klem fra mamma

    SvarSlett