søndag 24. januar 2010

Dagsens middag..kylling/kalkun kaker..



I dag viste vi ikke hva vi skulle ha til middag,men når jeg rota i fyseren fant jeg kylling kjøttdeig som jeg kjøpte på Rema 1000 for litt siden,600 gram og kosta 32 kr.
Det er 70% kylling og 30% kalkun,altså 100% rent kjøtt.

Jeg har ikke oppskrift,men tok sånn ca mål på det jeg trodde ble bra.

Dette trenger du:

600 gram kylling kjøttdeig
1/2 løk
2 buljong terninger + 1/2 dl vann (kokes sammen)
4 rødbiter + litt av safta
salt/pepper 
1 egg
1 ss mel

Slik gjør du:

Bland kjøttdeigen,løk,rødbiter,egg,mel,godt med salt og pepper da kjøttdeigen ikke er tilsatt dette.
kok opp 1/2 dl vann med buljong terningene til de er løst opp,hell det over kjøttdeigen.
Kjøttdeigen er løs å jobbe med,dette gjør at burgerene blir saftige.
Form ønsket mengde i hånda,jo tykkere de er,jo lengere steketid.
Stekes på sterk varme på begge sider for en fin brunfarge,så på middels varme for å få de gjennomstekt
Dette er en sunn middag og man kan bruke kylling kjøttdeig til veldig mye,mye sunnere en vanlig kjøttdeig,da dette er 100% rent kjøtt..enkelt og greit.
Pga rødbitene blir det noen rosa biter,men del en kake i to,så ser man fort om den er ferdig.

1 kommentar: