fredag, juli 31, 2009

Dagens middagstips - stekt pølse og hjemmelagd potetmos

Enkelt - men veldig godt! Dette er IKKE potetmos fra pose (tror jeg har spist min siste pakke etter at jeg har lest Den Hemmelige Kokken av Mats-Eric Nilsson - mer om den i et senere innlegg). Her er det ordentlig hjemmelaget potetmos med en liten twist.


Ingredienser for 1 person (Rune jobber sent denne uken, derfor lager jeg kun middag til en person i dag):
2 mellomstore poteter
3 stilker broccoli
Ca 1 dl melk
1 ss smør
En klype salt
En håndfull gulost (Norvegia), eller gjerne cheddar hvis du har det i huset

2 pølser Prior Kylling og kalkun
1 vårløk

Potetmos:
Skrell potetene og del opp i store terningbiter, så koker de fortere. Kok i usaltet vann (viktig!) til de er møre. Når potetene er nesten møre, ha oppi broccolien, og la det koke ferdig. Hell av vannet.
Mos potetene og broccolien, rør inn melken (ikke ha i alt på en gang, men se litt an hvor flytende eller fast potetmosen blir etter hvert), smør og salt. Jeg bruker egentlig ikke oppskrift på dette, jeg bare smaker det til, så her har jeg angitt cirka-mål. Siste finish i potetmosen er en håndfull gulost! Mmm.. Hadde jeg hatt engelsk cheddar haddde jeg heller brukt det, siden det ville gitt mer smak. Men gulost gjør nytten og gjør potetmosen herlig cheesy.

Pølsene er røkt kylling- og kalkunpølse fra Prior, og stekes sammen med vårløken. Jeg bruker den som erstatning for gressløk, og steker den litt sammen med pølsene (i stedet for å blande den inn med potetmosen) for å dempe den litt skarpe smaken vårløk kan ha.

Serveres gjerne sammen med en enkel grønn salat, jeg brukte frisk norsk Crispi-salat og agurk.

Server - og nyt!

2 kommentarer:

Christina sa...

Nam nam!!! :)

Jeg må lære meg å hekle! Det teppet ble bare kjempe lekkert!!!! Du er jo kjempe flink! Skjønner ikke at du fikk til det...

Ellers alt bra? Formen bra?

Klem klem

Maria og Paul Åsmund sa...

Hei Anette! Plutselig blei det veeeldig fristende med pølse og potetstappe:) Skal prøve din lille vri! Håper at alt er bra med høggravide deg! Klem