søndag 28. desember 2008

Soppterte


Ingredienser
6 pl butterdeig
900 g skogsopp/sjampinjonger
6 stk sjalottløk
9 ss smør
6 ss olivenolje
3 dl hvitvin
3 dl fiskekraft
3 dl fløte
3 ts maisenna
6 stk tomat
3 ss frisk hakket basilikum
3 ss frisk hakket gressløk
1,50 stk egg til pensling
salt
nykvernet pepper
Soppterte:
1.
Kutt soppen i terninger. Stek sopp og finhakket sjalottløk gyllent i smør. Hell hvitvin over soppen og kok dette nesten tørt. Tilsett fløten og kok til det tykner.

2.
Butterdeigen kjevles. Skjær ut ringer på 8cm i diameter. Pensle kantene på ringene med sammenpiskede egg. Prikk med gaffel i midten. Legg soppfyllet oppå deigen i et 1cm tykt jevnt lag, men la det bli igjen en kant rundt ca 1 cm bred.

3.
Stek tertene i forvarmet ovn ved 200°C i 5-6 minutter, til de er sprø og brune. Kanten på tertene vil heve seg over soppstuingen under stekingen.
Denne oppskriften er hentet fra Art of Taste Mat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar