mandag 11. oktober 2010

Marinerte cherrytomater

Disse tomatene passer til det meste. 
De er en forenklet utgave, basert på Bent Stiansens oppskrift.


Dette trenger du:
350 gram cherrytomater
2 dl tomattjuice (gjerne fra en boks flådde tomater)
1 dl appelsinjuice (fra kartong går bra)
1/2 dl god olivenolje
2 fedd hvitløk
3 stilker timian
10 blader basilikum
2 ts sukker
Salt og Pepper

Sånn gjør du det:
Mens Bent Stiansen vil at du skal skolde minitomatene - dette tar lang tid og er ganske plundrete - 
så tar jeg isteden et kryss-snitt i hver tomat for å slippe inn væske. 
Legg tomatene i en ildfast form.
Bland tomatjuice, appelsinjuice, olivenolje, hvitløk og urter.
Smak til marinaden med sukker, salt og pepper.
Hell over tomatene og la det hele marinere i noen timer, gjerne natten over.
Varm tomatene lett i ovn (150 grader) i ti minutter før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar